Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης

Events Representation in Greece 11-03-2013

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:30 – 19:00 | Θεσσαλονίκη - Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Με τη συμπλήρωση μιας εικοσαετίας από την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ιθαγένειας με την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ, η Ευρωπαϊκή Ένωση  ανακήρυξε το έτος 2013 ως "Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών" και το αφιέρωσε στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της. 

Στο πλαίσιο αυτό μια σειρά εκδηλώσεων έχουν, ήδη, προγραμματισθεί και πρόκειται να οργανωθούν σε όλες τις χώρες της Ένωσης. 

Στην Ελλάδα, η εκδήλωση  «Συζήτηση για το Μέλλον της Ευρώπης» -που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των δράσεων που θα λάβουν χώρα ανά την επικράτεια- θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου και είναι ένα πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος και μοναδικό στη χώρα μας γεγονός. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει στην Ελλάδα το Eυρωπαϊκό Έτος  Πολιτών, έτος κατά το οποίο οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να συμμετάσχουν στη δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών το Μάιο του 2014.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης και  κεντρικοί ομιλητές  θα είναι η  Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Παπαστάμκος.  

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα  απαντήσουν σε ερωτήσεις και θα συζητήσουν με τους πολίτες για  θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εκδήλωση - συζήτηση, έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες της κοινωνίας πολιτών.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ωριαίες ενότητες είναι:

  • Κρίση και ανάγκες των πολιτών
  • Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.

Οι ερωτήσεις θα  συλλεχθούν, εκ των προτέρων,  από τους προσκεκλημένους και από αυτές θα επιλεγούν οι πιο αντιπροσωπευτικές για να απαντηθούν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διεξάγεται ασύρματη ψηφοφορία – televoting* από το κοινό, ώστε να καταγράφονται οι τάσεις και να αποτυπωθούν αυτές στα συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης.

Αφού δηλώσετε τη συμμετοχή σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας και θα σας αποσταλούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες καθώς και η προσωπική σας πρόσκληση (διαπίστευση). Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη της προσωπικής πρόσκλησης (διαπίστευσης).

* λόγω του περιορισμένου αριθμού συσκευών ψηφιακής ψηφοφορίας που διατίθενται σε όλη την Ελλάδα, στην ασύρματη ψηφοφορία θα λάβουν μέρος μόνο 450 άτομα