Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει τους δικούς της Greek ΠΟΠ stars

Δελτία Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα 17-09-2019

H Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετείχε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη εστιάζοντας φέτος στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στόχος της ήταν η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).

Συγκεκριμένα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, εκτέθηκαν συνολικά πάνω απο 100 διαφορετικά ελληνικά προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ. Τα προϊόντα προέρχονταν από την κεντρική Μακεδονία (στις 07, 08 & 15/09), Ήπειρο (στις 09/09), Δυτική Μακεδονία (στις 10/09), Ανατ. Μακεδονία και Θράκη (στις 11/09), Κρήτη (στις 12/09), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα (στις 13/09) και Θεσσαλία (14/09) και παρουσιάστηκαν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC) κάθε περιοχής.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με τα προϊόντα Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Ρίου, Φέτα Καλαβρύτων, Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, Σταφίδα Βοστίτσα και Βιολογικό ελαιόλαδο.

Την Παρασκευή 13/9/219 ο σεφ Παναγιώτης Καραφουλίδης μαγείρεψε live στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης , συνταγές με Φέτα, Ελαιόλαδο, Σταφίδα, Αυγοτάραχο και Κρασιά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας………………. για να ξέρουμε τι τρώμε με τη σφραγίδα της Ε.Ε.